De hypotheekaanvraag

Het maximum bedrag dat u kunt lenen voor een hypotheek is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste factor is uw inkomen. De tweede factor is de executiewaarde van de woning die u wilt aankopen. Zo kan de waarde van de woning niet hoger zijn dan het bedrag dat u op basis van uw inkomen kunt lenen. Daarbij kunt u ook niet meer lenen dan 125% van de executiewaarde van de woning. De woning geldt namelijk als onderpand bij de hypothecaire lening. Bij het tekenen van de hypotheekakte geeft de consument de geldverstrekker het “recht van hypotheek”. Dit betekent dat de geldverstrekker de woning kan verkopen indien de consument de hypotheeklasten niet meer kan betalen.

 

Hypotheekadviseur

Voor de berekening van de hypotheek en financieel advies kunt u zich wenden tot een hypotheekadviseur. Deze vertelt u over de mogelijkheden voor uw financiele toestand, de verschillende hypotheekvormen en de mogelijkheden voor fiscale aftrek. Ook online kunt u zich prima orienteren op de wereld van hypotheken.

Wanneer de wensen van de hypotheekvrager in kaart zijn gebracht, kan de hypotheekadviseur verschillende geldverstrekkers voorleggen. De hypotheekvrager kan een keuze maken waarop vervolgens een hypotheekofferte wordt aangevraagd. Het kan enkele dagen duren voordat u de offerte ontvangt. Gaat u akkoord met de offerte dan kunt u deze ondertekend terugsturen. Daarna volgt het opsturen van de bewijsstukken en het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris.

Advertentie