ZZP hypotheek

Ook een ondernemer moet ergens wonen. Nu zal het met name voor ZZP-ers niet eenvoudig zijn om een hypotheek af te sluiten. In het standaard aanvraagtraject voor een hypotheek wordt uitgegaan van aanvragers met een vast dienstverband en dus met zekerheid van inkomen. Bij de ZZP-er is dit niet het geval. Een ZZP-er zal aan de hand van jaarcijfers van de onderneming moeten aantonen dat hij voldoende inkomen heeft. Daarnaast moet er ook sprake zijn van contuniteit van inkomen. Vanzelfsprekend zal er ook een BKR toetsing plaatsvinden.

Bij het aanvragen van een ondernemershypotheek moeten zo veel mogelijk risico’s worden weggenomen. Dit houdt in dat lopende schulden moeten worden weggewerkt. Ook kan een borgstelling door iemand anders een positief effect hebben op de aanvraag van de ZZP hypotheek.

Bij de ZZP hypotheek wordt het inkomen aangetoond door jaarcijfers en belastingaangiftes van inkomstenbelasting en vermogensbelasting van de afgelopen drie jaar te overleggen. Op basis hiervan en op basis van het risicoprofiel kan de bank een beslissing nemen over uw hypotheekaanvraag.

Advertentie