Euribor hypotheek

Wie op zoek is naar een lage rente zou deze kunnen vinden bij de Euribor hypotheek. Hoewel het hierbij gaat om een wisselende hypotheekrente, is de Euribor rente al jaren zeer laag. Daarom hebben veel consumenten voor deze hypotheek gekozen.

De Euribor hypotheek werkt iets anders dan een hypothecaire lening waarbij sprake is van een vaste rente. Bij de Euribor hypotheek loopt het hypotheekcontract steeds voor een korte periode. Denk aan 1 maands Euribor, 3 maands Euribor of 12 maands Euribor. De rente staat geldt daarbij steeds voor een korte periode. Aan het einde van de looptijd kan het contract worden voortgezet, worden opgezegd of worden gewijzigd. Opzeggen is voor een consument overigens niet altijd mogelijk. Ten eerste moet het mogelijk zijn een andere hypotheek af te sluiten. Des te gevaarlijk het kan zijn wanneer de geldverstrekker het contract opzegt. Wanneer u geen andere hypotheek kunt afsluiten raakt u de woning kwijt.

De Euribor hypotheekrente wordt als volgt vastgesteld. De bank kijkt naar het Euribor tarief dat gebruikt wordt bij interbancaire leningen. Daar wordt rente om de kosten en risico’s te dekken bij opgeteld. Hoe meer risico of hoe meer kosten, hoe hoger de renteopslag. Omdat de rente van de Euribor hypotheek wisselt, wisselen ook uw maandlasten. De Euribor hypotheek is daarom alleen geschikt voor consumenten die de maandlasten ook kunnen betalen wanneer deze wat hoger uitvallen.

Advertentie