Hypotheek aanvragen

Het aanvragen van een hypotheek verloopt via een financieel adviseur. U kunt aanbeveling vragen bij uw bank maar u kunt ook contact opnemen met een zelfstandig hypotheekadviseur.

De primaire thematiek is natuurlijk of u een geldlening kunt vragen. Ten eerste moet uw verdienste voldoende zijn om de hypotheeklasten te kunnen dragen. Ook geldt dat u in de regel een vast werk moet hebben en dit moet kunnen bewijzen.

Er zijn verschillende hypotheekvormen die allemaal hun eigen pro en belemmering hebben. Een hypotheekadviseur kan u adviseren over de vorm die het beste bij u past. Immers, hypotheekrente aftrek aanvragen kan een extra eis zijn voor u. Daarvan moet de zelfstandige adviseur op de hoogte zijn.

Zo is er de lineaire hypotheek waarbij de maandlasten aan het start van de looptijd aanzienlijk zijn en aan het afloop van de looptijd gunstig. Ideaal voor consumenten die vermoeden minder te gaan werken of minder inkomen te hebben over enkele jaren. En er is de annuiteitenhypotheek waarbij de maandlasten aan het begin minder zijn en aan het eind van de looptijd groot zijn. Een schitterend hypotheekvorm voor starters die veronderstellen in de vooruitzicht meer arbeidsloon te hebben.

Wanneer u kiest voor een uitdrukkelijke hypotheekvorm is het belangrijkte kijken naar de potentie voor hypotheekrenteaftrek aanvragen. Een lineaire hypotheek heeft als voordeel dat de hypotheeklasten vlot kleiner wordt,maar het rentedeel daarom ook vlug. Zodoende kunt u minder profijt trekken van de hypotheekrenteaftrek. Bij de annuiteitenhypotheek kunt u profijt trekken van de hypotheekrenteaftrek. Laat u altijd goed informeren over de hypotheekvormen door de zelfstandige adviseur. Deze kan u er immers alles over vertellen. Let op: geld lenen kost altijd geld.

Advertentie